Voorstelling club
De club kende zijn oorsprong in 1991 en is opgericht door de sociale dienst van de stad Brugge met enkele actieve lopers. Onze vaste trainingsdagen zijn dinsdag en donderdag telkens van 18.30 tot 20.00 uur. Eénmaal per maand gaan we op zondag naar Wenduine voor een strandloop en nadien nemen we een verfrissende duik in het Wielingenbad of naar het Tillegembos voor een bosloop, telkens onder begeleiding van onze trainers. Voor de trainingen op zondag raadpleeg je het best het trainingsschema of ons ledenblad . De trainingen gaan vrijwel het hele jaar door.
Sodicross 2006 De trainingen

Pistetrainingen


Elke dinsdag van 18.30 tot 20.00 uur wordt er training gegeven op de piste aan het Blosocentrum van Assebroek. Hier kunnen de atleten van AC Sodibrug terecht voor een specifieke training. De piste bestaat uit een kunststofbaan van 400 m. Voor de volwassenen zijn er twee trainers en voor de jeugd zijn er drie trainers. De volwassenen zijn onderverdeeld in groep A, groep B en groep C.
Iedere maand opnieuw stelt de trainer een gevarieerd trainingsschema op, aangepast aan ieders kunnen en naar de wedstrijden in het vooruitzicht. De jeugd is onderverdeeld in 4 groepen.
Groep 1 is van 6 tot 7 jaar, groep 2 (8-9 jaar), groep 3 (10 tot 12 jarigen), groep 4 is voor 13 tot 14 jarigen en richt zich al meer tot het stevige loopwerk.
De jeugdtrainers proberen ervoor te zorgen dat de kinderen een leuke avond beleven, en dit door sport (lopen) en spel. We proberen er telkens voor te zorgen dat de kinderen een gevarieerd, tof en speels aanbod krijgen.

Afstandstraining
De donderdagtraining gaat door in het sportcomplex te Daverlo in Assebroek.

De jeugdige lopers hebben, onder begeleiding van onze jeugdtrainer Tom, de mogelijkheid om ook op de donkere winteravonden buiten te trainen.

Op donderdagavond vertrekken we altijd in groep, we blijven een 2 km samen om dan in kleinere groepjes verder te lopen.

Er is altijd wel iemand van dezelfde snelheid aanwezig waardoor je zeker niet alleen achter blijft.

Pistemeeting & Dwars door Sint-Kruis 2006
Ieder jaar richten we ook een pistemeeting en een veldloop in. Onze pistemeeting gaat altijd door op het einde van juni of begin juli naargelang de data van de eindejaarsexamens op school. Ieder jaar nemen een 300-tal atleten deel aan dit evenement. Onze veldloop gaat door op het derde weekend van oktober op het sportpark de Koude Keuken. Het inschrijvingslokaal is in het parochiaal centrum Wellecome, Koude Keukenstraat in Sint-Andries Brugge. Ook wordt er deelgenomen aan tal van andere wedstrijden... Zo zijn “de afdaling van de Lesse”, 'Dwars door Brugge', “Damme – Brugge – Damme' of de 'Ten Miles' al lang geen onbekenden meer voor ons! Naast al deze activiteiten organiseert deze hechte vriendengroep ook nog tal van andere events / uitstappen.


Update:
18-05-2018

 

 
Webhosting:
 
cleversoft.be 
 
Decathlon Brugge


Klik hier voor de verdelers


Move Brugge
Facebook Sportdienst Brugge
ING-bank