Trainingen

Overzicht van de trainingen

Coronavirus

Ingevolge de verstrengingen van de Covid-19-maatregelen worden ALLE TRAININGEN voor alle leeftijdsgroepen stilgelegd tot 13 december. Individueel de conditie op peil houden wordt aangeraden, maar let wel dit wordt niet gedekt door de verzekering van AC Sodibrug.

Van zodra de ‘normale’ trainingen weer hernemen zijn er  voor volwassenen  2 x per week groepstrainingen voorzien, telkens van 18.30 tot 20.00 uur. Op dinsdagavond is er een intervaltraining op de piste van Sport Vlaanderen Brugge (Nijverheidsstraat 112, Assebroek). De donderdagavond verzamelen we aan het sportcomplex Daverlo (Dries 2, Assebroek) voor een duurloop.

Het trainingsschema wordt samengesteld door trainer Paul. Hier vindt u het schema van november / december 2020.

Voor de jeugd is er op dinsdagavond een groepstraining voorzien per leeftijdscategorie. De training start ook om 18.30 uur op de piste. De trainers zorgen voor voldoende variatie en een speels karakter van de trainingen.

Pistetrainingen

Om de snelheid wat aan te scherpen worden elke week intervaltrainingen voorzien. Beginnen doen we met het loslopen op de piste of op de Finse piste rond de piste. Gevolgd door een gezamenlijke stretchoefening om blessures te vermijden. De training is elke week anders opgebouwd. Een voorbeeld is de piramidetraining waarbij afstand wordt opgebouwd en daarna terug afgebouwd (400 m snel, loslopen, 800 m snel, loslopen, 1200 m snel, loslopen, 800 m snel, loslopen en 400 m snel).

Intervaltraining Sport Vlaanderen
Training Kemmel

Duurlooptrainingen

We starten gezamenlijk aan sportcomplex Daverlo na de uitleg over de te volgen route van de trainer. Na 1 of 2 km lopen de verschillende groepen aan hun eigen tempo. Er worden routes uitgestippeld van 10-12 km / 14-16 km en 18-20 km. Er wordt gelopen in de buurt van Brugge of de deelgemeenten.

In de wintermaanden is verlichting of reflecterende kledij aan te raden.